Pediatrická Akademie

O vážných věcech pro nevážné puberťáky - i ve vašich ordinacích


V měsících březnu a dubnu 2018 proběhl další cyklus Pediatrické akademie, semináře se konaly v sedmi krajských městech po celé České republice, kredity udělovaly ČLK a SPLDD ČR. Na Pediatrickou akademii se celkem přihlásilo 506 účastníků. Generálním partnerem akce byla společnoat GlaxoSmithKline, dalšími vystavujícími firmami byly Favea, Sanofi Pasteur, Pfizer, Dialog Jessenius a Boiron.

Jaká tedy byla jarní pediatrická akademie?
* Stěžejním tématem cyklu bylo očkování, do kterého nás zasvětili MUDr. Cabrnochová a prof. Chlíbek svojí přednáškou Individuální schémata očkování v podmínkách nové legislativy.
* Letos jste se mohli naposledy setkat s fyzioterapií, která byla součástí posledních tří ročníků Pediatrické akademie - tentokrát na téma Diagnostika pohybových poruch ve školním věku a indikace k fyzioterapii.
* Dále zazněla přednáška RNDr. Ryšávky na téma Probiotika a jejich metabolity v komplexní pediatrické péči.
* Dalším velkým tématem cyklu byla prevence onkologických onemocnění - konkrétně motivace k samovyšetřování prsů a varlat. Osvětovou kampaň Hlídej si mě prezentovala Bc. Tůmová z Dialog Jessenius - a jak se můžete sami přesvědčit ZDE, osvěta nemusí být vůbec nuda! A pokud budete chtít dospívající ve svých ordinacích aktivně motivovat, poskytl vám Dialog Jessenius ke stažení své materiály. Takže “Ruce na prsa” a “Hlídat koule”! A ještě něco - oba preventivní programy jsou k dispozici i ve formě aplikací na mobilní telefony, což mladí určitě ocení.

Vaše Monika z AHOU